Rödgröna grupper

Jag noterar just att Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet gemensamt har tillsatt ett antal grupper som ska utforma deras gemensamma regeringsplattform. Partierna ska förvisso gå till val på sina egna valmanifest.

Det som slår mig när jag går igenom de olika grupperna är vad de ska avhandla: ”jobb och ekonomi”, ”klimat och miljö”, ”välfärd och rättvisa”, ”storstadens utmaningar” samt ”en rättvis och hållbar värld”. Med tanke på att såväl Vänsterpartiet som Miljöpartiet har önskat visa sig som förespråkare av rätten till personlig integritet så kan man ju undra i vilken grupp dessa ämnen ska avhandlas. Eller är det möjligen så att man inte kommer att ha en gemensam plattform för just de frågorna, eller kommer de frågorna att hanteras av storebror i gruppen och kommer Vänsterpartiet samt Miljöpartiet att helt sonika förväntas jobba för om masten på den skutan som styrs av Socialdemokraterna? Om det är på så vis så kan vi bara konstatera att möjligheterna för Piratpartiet att driva sina frågor blir ytterst marginella. Det blir då tämligen svårt att få med sig annat än vänsterpartister och enstaka ledamöter från andra partier. Detta sagt med reservation för hur Centerpartiet kommer att agera efter sommarens stämma.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Länk till intressant.se

3 Replies to “Rödgröna grupper”

  1. Jens O:
    Den storebrorsrollen är Socialdemokraterna mycket, mycket vana vid att ta på sig. Jag tror inte för en sekund att de skulle tveka denna gång heller, eftersom de knappast kan tänka sig att toppridas i några frågor av de andra två.

    Eriks senaste blogpost..Rödgröna grupper

Kommenteringsmöjligheten är avstängd.