Socialdemokrater underhåller

Ordet ”underhålla” kan vara rätt så dubbeltydigt. I den bestämda formen blir det dock tydligare. Det är skillnad på ”underhåll” och ”underhållning”. ”Underhåll” kan däremot vara tvetydigt det också. Jag ska försöka använda verkligheten för att förklara skillnaderna för Hagfors socialdemokratiska kommunalråd, Mikael Dahlqvist. Häng med nu, Micke.

En slalombacke kan sägas ge viss underhållning för backens åkare, men backen behöver säkerligen även underhåll. Det senare ska inte förväxlas med det förstnämnda.


Mikael Dahlqvist bloggar ungefär en gång i månaden på S-info

Att sälja kommunens slalombacke för 50.000:- för att nu köpa tillbaka densamma för 2 miljoner kronor innebär dåligt underhåll av de kommunala finanserna, men med tanke på att Hagfors kommun har anmälts till TV3:s Lyxfällan så skapar det dåliga underhållet av kommunfinanserna i själva verket stor underhållning.

Är du med såhär långt, Micke?

Denna historia innehåller ytterligare en våning. Mikael Dahlqvist anser att Hagfors kommuns dåliga ekonomi är regeringens fel. Micke anser nämligen att Hagfors kommun borde få underhåll av staten i form av bidrag. Om nu sådant underhåll skulle utgå så kan jag bara konstatera att det inte längre handlar om stor underhållning.

Andra som skrivit fyndigt om detta är:
Magnus Andersson
Johan Hedin

Andra intressanta bloggar om: , , , , , ,