Integritet….. typ!

Efter några dagars tystnad på grund av arbetsbelastningen i företaget så sammanfattar jag här lite grann.

Johan Hedin har absolut rätt när han skriver:

Tror man på demokratin, så förstår man också att den omfattar ett i många stycken tröstlöst harvande, men det är det enda sättet. Det enda sättet…

Just så är det, och harvandet får fortsätta för min del. Jag kan inte nöja mig med att Centerpartiet via partistämman nu har uttalat att man är FÖR införandet av FRA-lagen. Jo, Centerpartiet är faktiskt ett av få partier som är FÖR massavlyssning av det svenska folket. Detta är konsekvensen av att man valde att avslå yrkandet om att riva upp FRA-lagen.

En sak som gläder mig är att även t.ex. Markus Berglund har valt att streta vidare för att styra upp Centerbussen ur integritetsdiket. Jag ser fram emot att ta nya kontakter med bl.a. Markus angående CenterUppropet.se. Sidan byggs just nu om och nylansering sker om några få dygn (mmmm, min tid är lite begränsad…), men det kommer att finnas en del matnyttigt där för både de av oss som är skarpt medvetna om hur illa det är när det gäller den personliga integriteten och även för de som söker kunskap om vad alla dessa lagar får för konsekvenser.

Det finns även en del idéer kring annat som sidan kan innehålla. Utbyggnad kommer såklart att ske i anslutning till lanseringen.

I övrigt så tror jag att vi alla numera kan konstatera att upphovsrättsindustrin driver på med full kraft för att skaffa sig rätten att styra över oss som individer, rättsväsendet och den politiska arenan. Den senare har de nästan lyckats ta över helt. Jag har bara ett svar på hur man omedelbart kan agera i det fallet, och det är att följa den linje jag själv har följt under en lång tid. Jag lägger inte en endaste krona på inköp av musik, film, böcker och liknande. Det innebär i praktiken att jag avstått från all typ av kultur, förutom den musik jag har införskaffat tidigare, att jag ibland har radion igång i bilen samt Spotify. Utöver detta så ser jag även ibland på TV. Radio, TV och Spotify är tyvärr tre källor där musikindustrin tjänar pengar, varför jag överväger att helt skippa Spotify till att börja med. Anledningen är att jag helst inte vill ge så mycket som en endaste krona till en industri som sätter sig över lagen, som stämmer sina kunder (och även andra helt oskyldiga) samt ger allt mindre till de verkliga skaparna.

Emellanåt så köper vi tomma cd-skivor för att på dessa lagra digitala bilder. Detta för att inte dessa ska försvinna om en hårddisk går sönder. Tyvärr så tjänar musikindustrin pengar även på detta, varför jag måste hitta någon annan väg för dessa inköp.

Anledningen till min fortsatta reaktion när det gäller musik- och filmindustrin är att det inte passerar många dagar mellan olika variationer på temat korrupterad affärsverksamhet när det gäller dessa företag och deras hantlangare. Vilka andra industrier roar sig t.ex. med att anlita prisjägare för att jaga livet ur sina kunder? Just precis så illa är det.

Tyvärr så leder allt detta till att artister/kreatörer fortsättningsvis får leva utan mina pengar, och det har faktiskt inte med fildelning att göra. Även om konserter kan befinna sig i gränslandet så kan dessa vara mer berättigade för min del, eftersom jag där vet att artisterna tjänar mer. Jag hoppas att även andra kan följa samma exempel.

Väl mött inom kort på CenterUppropet.se (jodå, Hultins tankegång kommer att leva vidare).

Andra intressanta bloggar om: , , , , , , ,

3 Replies to “Integritet….. typ!”

 1. Du har min fulla respekt. Lycka till med att styra upp Centern ur diket. Om det var svårt tidigare så lär det knappast ha blivit lättare efter stämman. Innan dess var det ”bara” partiledningen som agerat mot partiprogrammet, nu har dom fått kvitto på att dom gjorde rätt. Lär tyvärr dröja innan jag kan tänka mig att rösta på (C) igen.

  Resonerar precis som du angående konsumtionen. Det måste vara någon form av världsrekord i PR-katastrof. Snacka om att fullständigt ruinera några tämligen starka varumärken på rekord kort tid. Det måste vara pest att vara marknadsförare på t.ex. Warner i dag…

  Jag gillar Spotify men har även funderat på att sluta använda tjänsten av samma anledning. Vore intressant att veta hur stor del av intäkterna som går till artisterna. Det verkar vara väldigt hemligt…

  Det jag fortsätter att göra är att gå på konserter…

  ConnyTs senaste blogpost..Demokrati i Sverige

 2. Ja bojkotta! Göra sig av med spotify är lätt värre blir det att byta hårddisken i min dator, även om jag bara har operativsystemet och media jag själv producerat betalar jag kassetavgift för alla lagringsmedium jag inhandlar… får bygga en egen hårddisk… undrar om det är svårt? :p

  Pierre Es senaste blogpost..Valsabotage

Kommenteringsmöjligheten är avstängd.