Välkommen, FRA!

Via lite ”omvänd signalspaning” så går det bra att konstatera att någon eller några på FRA ägnar en del av sin arbetstid åt att läsa bloggar som är kritiska till införandet av FRA-lagen. Detta trots att FRA, såvitt jag förstått, har som uppgift att hålla ögonen öppna för yttre hot.

Nu tänker jag inte tjafsa om just den saken, utan jag hälsar härmed representanterna från FRA välkomna till min blogg. En blogg som ligger på en svensk domän med en svensk ägare som ligger på en svensk server. Jag gissar att det nu är möjligt att jag har förts upp på listan över FRA-motståndare, men detta har jag inga som helst problem med. Jag talar ju öppet och publicerar min kritik öppet för alla att läsa. Det jag däremot HAR ett problem med är att FRA enligt lagen som möjligen klubbas igenom i riksdagen på tisdag kommer att få lagligt stöd för att kontrollera mig när jag vill vara privat.

Att detta förslag skulle vara av sådan karaktär att det skulle kunna fälla regeringen gör faktiskt saken oändligt mycket värre. Om så är fallet så förtjänar faktiskt regeringen att falla. Fallet orsakas möjligen av det Reinfeldtska hotet från förra året om att han inte skulle kunna fortsätta om han inte har regeringens stöd i denna fråga. Detta är naturligtvis pajaskonster på absolut högsta nivå från Moderaterna och jag ser ingen som helst anledning för de liberala (i motsats till de konservativa) partierna ska dagtinga med sina samveten och stödja detta förslag. Ska det svenska folket bli av med sin personliga integritet för att vi ska ha kvar Fredrik Reinfeldt som statsminister så visar det på ett totalt förakt för demokratin, statsskicket och det faktum att vi har 349 ledamöter i riksdagen.

Till FRA: Over and out!

Jag kopierar helt skamlöst länklistan från Opassande denna gång: Oscar Swartz, Janne Pettersson, Anna Troberg, Stationsvakt, Erik Laakso, Farmor Gun, WitchBitch, Mina Moderata Karameller, Som jag bäddar, Joakim Hörsing, dyslesbisk, brygubben, Kamferdroppar, projO, projO igen, Motpol, Röd Libertarian, Svensson, Drottningsylt, andra sidan, Skalleper, Björn Wadström, Peace Love and Capitalism, Christian Engström, Trottens betraktelser, Enligt min Humla, Anders Mildner, Henrik Alexandersson, HAX igen, Johan Ronström, Humblebee, The Real Mymlan, Isobel text och verkstad, Onsdag, Se till vänster där går en arab, Bloggen Bent, Magnus Andersson, Kost och hälsa, Pophöger, Nihao Kenny, Endemoniada, Esbati, Hanna Wagenius, Per Hellqvist, Tommy K Johansson, Caught in the Act, Loci.se, Biology and Politics, några av alla inlägg från det senaste dygnet.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Länk till intressant.se

19 Replies to “Välkommen, FRA!”

 1. 1. All min privata mail ligger på utländska servrar som ägs av utländska företag. Detta gäller för ca 80% av de i min ålder och yngre. jag är 29 år, så det blir ca 40% av Sveriges befolkning

  2. Kanske 80-90% av min privata kommunikation går genom Facebook och bloggar, samtliga ligger och drivs av företag i utlandet.

  3. Att andra länder avlyssnar det jag gör är inte lika farligt, min relation vs svenska staten är det som är viktigast för mig.

  4. Kryptering är idag GRATIS, och OKNÄCKBART. (förutsatt att man vet vad man gör). Jag är matematiker och ingenjör och förutsatt att man har 512 eller 1024 bitars kryptering så kan inte FRA läsa kommunikationen. Kan du inte fråga dem om detta stämmer?

 2. bobby:
  Vad gäller punkterna 1 & 2 så spelar inte de någon roll. Detta helt enkelt på grund av att även svensk trafik passerar landets gränser. Det sker i den övervägande delen av alla trafikfall, och även om du har din mail hos Telia och mottagaren har sin mail hos Tele2. Så fungerar det på internet.

  Din väg hit till min blogg (som ägs av mig, ligger på en svensk domän och är placerad på en svensk server) går med nästintill fullständig garanti över den svenska landsgränsen.

  Vad gäller kryptering så kan vi nog lugnt säga att den i sig omöjliggör den s.k. filtreringen i sig själv. Det innebär i sak att dina mail inte bör (pffff) fastna i FRA:s filter. OM det då ändå gör det så kommer FRA att tvingas avsätta en inte oväsentlig del datorkapacitet för att knäcka krypteringen av ditt mail. Om du sedan funderar vidare i samma bana över vad som sker om du skickar 5 krypterade mail samma dag och sedan att du har 5 kompisar som gör samma sak. Lägg till detta gruppering efter gruppering som ägnar sig åt att göra samma sak så kommer den nödvändiga datakraften som krävs för att knäcka krypteringen hos FRA att ta lavinartade proportioner.

  Så snart vi som befolkning börjar använda kryptering så finns det en klar risk att vi blir ett lämpligt tilhåll för terroristers elektroniska kommunikation. Det är tämligen stor chans att ett krypterat terroristmail drunknar i en stor mängd krypterade vanliga mail. Med andra ord så får FRA-förslaget på detta vis motsatt effekt.

  Går lagen igenom så kommer jag utan vidare att börja kryptera mina mail. Detta helt enkelt p.g.a. att det ju är min privata egendom- Nästa steg är kanske att vi alla tvingas måla våra fönster svarta så att ingen från staten ska kunna kika in genom fönstrena.

Kommenteringsmöjligheten är avstängd.