Arkiv

Välkommen, FRA!

Via lite ”omvänd signalspaning” så går det bra att konstatera att någon eller några på FRA ägnar en del av sin arbetstid åt att läsa bloggar som är kritiska till införandet av FRA-lagen. Detta trots att FRA, såvitt jag förstått, har som uppgift att hålla ögonen öppna för yttre hot.

Nu tänker jag inte tjafsa om just den saken, utan jag hälsar härmed representanterna från FRA välkomna till min blogg. En blogg som ligger på en svensk domän med en svensk ägare som ligger på en svensk server. Jag gissar att det nu är möjligt att jag har förts upp på listan över FRA-motståndare, men detta har jag inga som helst problem med. Jag talar ju öppet och publicerar min kritik öppet för alla att läsa. Det jag däremot HAR ett problem med är att FRA enligt lagen som möjligen klubbas igenom i riksdagen på tisdag kommer att få lagligt stöd för att kontrollera mig när jag vill vara privat.

Att detta förslag skulle vara av sådan karaktär att det skulle kunna fälla regeringen gör faktiskt saken oändligt mycket värre. Om så är fallet så förtjänar faktiskt regeringen att falla. Fallet orsakas möjligen av det Reinfeldtska hotet från förra året om att han inte skulle kunna fortsätta om han inte har regeringens stöd i denna fråga. Detta är naturligtvis pajaskonster på absolut högsta nivå från Moderaterna och jag ser ingen som helst anledning för de liberala (i motsats till de konservativa) partierna ska dagtinga med sina samveten och stödja detta förslag. Ska det svenska folket bli av med sin personliga integritet för att vi ska ha kvar Fredrik Reinfeldt som statsminister så visar det på ett totalt förakt för demokratin, statsskicket och det faktum att vi har 349 ledamöter i riksdagen.

Till FRA: Over and out!

Jag kopierar helt skamlöst länklistan från Opassande denna gång: Oscar Swartz, Janne Pettersson, Anna Troberg, Stationsvakt, Erik Laakso, Farmor Gun, WitchBitch, Mina Moderata Karameller, Som jag bäddar, Joakim Hörsing, dyslesbisk, brygubben, Kamferdroppar, projO, projO igen, Motpol, Röd Libertarian, Svensson, Drottningsylt, andra sidan, Skalleper, Björn Wadström, Peace Love and Capitalism, Christian Engström, Trottens betraktelser, Enligt min Humla, Anders Mildner, Henrik Alexandersson, HAX igen, Johan Ronström, Humblebee, The Real Mymlan, Isobel text och verkstad, Onsdag, Se till vänster där går en arab, Bloggen Bent, Magnus Andersson, Kost och hälsa, Pophöger, Nihao Kenny, Endemoniada, Esbati, Hanna Wagenius, Per Hellqvist, Tommy K Johansson, Caught in the Act, Loci.se, Biology and Politics, några av alla inlägg från det senaste dygnet.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Länk till intressant.se

19 kommentarer till Välkommen, FRA!

Från Knuff
Smågodis
Creeper
MediaCreeper

Twingly BlogRank
Politik bloggar

Reggad på Commo.se
Hämta Firefox!
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Temperaturen i Härnösand är just nu enligt temperatur.nu.