Baylan definierar….

Idag kan vi konstatera att LO-facken kraftsamlar och pumpar in mer pengar till sossarnas Rädda Mona-kampanj. Nu ska man samla ihop 2,5 miljoner för att marknadsföra Mona och partiet. Sen tidigare har sossarna fått 2,35 miljoner i extra anslag från Byggnads, Elektrikerna, Målarna och Transport.

Det är väl tämligen solklart att medlemmarna i LO-facken inte huvudsakligen är sossar. Det bör ju även vara solklart att såväl sossar som LO gärna använder ord i stil med solidaritet och rättvisa. Trots detta så spadar man gladeligen iväg medlemmarnas pengar till ett politiskt parti som alla medlemmar inte sympatiserar med. Tidigare har bl.a. jag hört att motargumentet har varit att man ju inte behöver vara med i ”deras” fackförbund. Vän av ordning vet nog att det inte är riktigt så enkelt. Väljer man dessutom att jobba åt en arbetsgivare utan kollektivavtal så riskerar man däremot att drabbas av LO-fackens vrede och utpressningsmetoder.

Ibrahim Baylan försöker nu vända bort korten en liten aning genom att peka i Moderaternas riktning och kräva att man ska redovisa vilka ”direktörer” som stöder partiet ekonomiskt. Oavsett vad man tycker om detta och oavsett om man anger valhemligheten som argument så tar ändå Baylan ett rejält sidospår. På motsvarande vis så borde då alltså LO-facken redovisa vilka medlemmars pengar man skickar till sossarna.

Baylan säger:

– Vi är stolta över samarbetet med LO. Och till skillnad från de mångmiljonbelopp som direktörer pumpar in i Moderaterna redovisar vi öppet vad vi får

Baylan blandar alltså bort korten och dessutom så säger han fel. Frasen ”..redovisar vi öppet vad vi får” borde istället lyda ”..redovisar vi öppet vad vi tar”.

Andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , ,

11 Replies to “Baylan definierar….”

 1. Anders Flanking skrev om ämnet på Politikerbloggen för ett tag sedan och Lars Nyborg har skrivit några ledare på temat mp och LO i de skånska tidningarna. Givetvis försöker de rödgröna tysta ner frågeställningen. Jag ställde även frågan när Maria Wetterstrand utfrågades i TV1 i torsdags, men frågan kom givetvis inte fram. Jag hoppas att partiledning och många fler tar tag i frågan under de dagar som är kvar. Redan under valet 2006 skrev jag några insändare om mp och LO.

 2. Lessen Hultin men nu svamlar du igen….

  ”Det är väl tämligen solklart att medlemmarna i Arbetsgivarföreningen inte huvudsakligen är moderater. Det bör ju även vara solklart att såväl moderater som Arbetsgivarföreningen gärna använder ord i stil med ickesolidaritet och orättvisa. Trots detta så spadar man gladeligen iväg medlemmarnas pengar till ett politiskt parti som alla medlemmar inte sympatiserar med.”

  Dina ord LIITE modifierade.
  Dock med EXAKT samma mening som du anklagar Sossar o LO för att inte föra en korrekt körning när det gäller betalningar till partiet.

  Så läs mit ”-” igen o svara sen på vart sen alla pengar till Moderaterna kommer ifrån.
  Inte ens moderaterna vill ju uppge sina inkomstkällor om du nu har missat den sista veckan debatt i i stort sett alla medier.

  Vad vi alla vet är att alla får pengar från alla möjliga håll.Hittils, det lilla som kommit fram i alla fall, så vet vi betydligt mer vart pengarna till sossrana kommer ifrån jämfört med vart pengrana till Moderaterna kommer ifrån.

  Så med andra ord har du just nyss skrivit ett inlägg som i själva verker anklagar dom du själv omhuldar iom att Moderaterna mörkar ännu mer än Sossarna..

  Kom igen Hultin!

  Skriv samma inlägg EFTER att du begärt samma saker från moderaterna…eller från den högra sidan.

  (Vill bara tillägga att jag aldrig i hela mitt liv nånsin röstat på sossarna o kommer inte att göra det igen nu heller, jag gillar bara inte dumheter).

  Ha det
  Jan

 3. Dessutom…glömde detta just bara för att det skrevs just i kväll:

  ”Fem av sju partier redovisar stora pengastöd från privatpersoner.

  Moderaterna och Kristdemokraterna gör det inte.

  Vad har de att dölja?”

  Allt saxat från: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article7764625.ab

  Så..igen då Hultin…
  Det du pratar o anklagar om är raka motsatsen om vad du menade…
  Sossarna o Lo o alla andra inblandade är mycker mer offentliga än dom högerska partierna som inte gillar insyn…Sån okunskap gillar jag som sagt verkligen inte!

  Så återigen, (”återigen” låter lite fjantigt iom att jag ju bara kommenterat hos dig 2 gånger), kolla lite fakta INNAN du dominiserar dom du inte gillar…

  Det kan tydligen ibland vara DU som dominiserar!

  Igen då..
  Jan

 4. Jan:
  Det jag skrev ovan är ingalunda något försvar för hur vare sig Moderaterna eller Kristdemokraterna gör. Min huvudpoäng är att SAP/LO TAR medlemmarnas pengar oavsett vilken politisk uppfattning medlemmarna har. Det har funnits undersökningar som visar att 40-50% av LO:s medlemmar i själva verket inte sympatiserar med sossarna. Facket ska väl ändå sägas representera sina medlemmar? Om inte så är det ju i stort sett enbart en politisk organisation.

  Bara för att jag pekar på ett fel som jag anser begås hos sossarna/LO så innebär det väl för jisse namn inte att jag i någon rättvisesträvan ska påpeka detta fel hos alla och envar som ev. kan ägna sig åt att göra samma fel?

  I övrigt så är jag kluven till rapporterande av donatorer. Jag vill att de ska dras fram i ljuset, utifall att det finns donationer som ev. skulle kunna förväntas kräva någon form av specifik motprestation. Samtidigt så kan jag se att donationer från t.ex. en enskild blir omöjliga om man ger åt ett parti som man inte förväntas ge åt. I ett sådant fall så är det bra nära att vi tafsar på valhemligheten.

  Jag är dock, som sagt, kluven.

 5. Jisses…
  Läs ditt inlägg igen Erik.

  Kolla din andemening igen, den blir inte mindre av ditt svar till mig från dig.
  Du anklagar fortfarande LO o andra för att vara…Hmm..Nåt!…för att dom pytsar ut pengar till Sossarna.
  Jag kan tom hålla med dig om att det inte kanske är rätt…MEN…Fortfarande så är det så att dom är mindre kryptiska än dom du omhuldar o som jag antar att du vill skulle se ut att vara i bättre dager i detta ämne…

  O sen då…Du tycker det är ickeOK att LO tar sina pfenningar för att föda sossarna för att inte alla LO-medlemmar är medlemmar i S…
  Utan att blinka eller ens fundera på det så har du inga betänkligheter över vart Arbetsgivarföreningens pengar går.

  För att använda dina egna ord:

  ”Min huvudpoäng är att Arbetgivarföreningen TAR medlemmarnas pengar oavsett vilken politisk uppfattning medlemmarna har”.
  (Lite modifierat alltså!..*ler*..)

  Du kan inte på en mils kommentar ens försöka bevisa att alla som är medlemmar i Arbetsgivarföreningen tycker exakt lika!

  Lite modifierat visserligen Erik..*ler*…Men ändå…

  Kan du på nåt se skillnad på påståendet?
  På vilket sätt är den ena ”ofrivillgamedverkandekostnaden” värre än den andra?

  Är den värre för att i ena fallet är det LO eller i andra änden är det Arbetsgivarföreningen?

  Det jag ENDAST sa är att det är en stor blunder att blogga om att det är fel att LO gör samma sak som Arbetsgivarföreningen samtidigt gör…

  Så, (o kom ihåg att jag aldrig i mitt 45-åriga nånsin röstat på sossarna…o jag kommer inte at göra det denna gång heller Erik…!)…Jag vill bara inte ha en oärlig debatt..

  Ha det Erik
  Jan

 6. När det gäller det du kallar ”Arbetsgivarföreningen” så är det lite oklart vad du menar. Tar vi SAO så är dessa opolitiska och de bedriver ingen lobbying. De är mycket tydliga med den saken. SAF:s efterträdare, Svenskt Näringsliv, så har de som en princip i sina stadgar att de ska verka för fri företagsamhet och en väl fungerande marknadsekonomi.

  Ingenstans har jag hittat en enda uppgift som antyder att Svenskt Näringsliv skulle lämna bidrag till något parti. Det står däremot i klartext på deras hemsida att de inte ger ett öre i partistöd till något parti. Jag har snabbt kunna finna två sidor hos dom där detta står tydligt. Anser du efter att ha läst följande två sidor att debatten är oärlig?

  http://www.svensktnaringsliv.se/kommentaren/inte-ett-ore-i-partistod_111991.html

  http://www.svensktnaringsliv.se/kommentaren/partipolitik-och-sakpolitik-ar-olika-saker_116670.html

  1. De har ersatt grupp med klass – lurat de flesta av oss. Fatta själv!!! Sök på:
   bla-bla-bla


   bla-bla-bla

   Fatta själv!!!

   Vi kallas ”die dumme Schweden”. Varför?
   Vi förstår inte att vi är lurade – okunnig-gjorda av deras media. Vi förstår inte de myter som upprättar deras hierarkiska systemet. Så läs:
   Who Runs the bla-bla-bla House?

   The day after bla-bla-bla was elected president, the Israeli press proudly proclaimed that the new president had chosen an Israeli, bla-bla-bla, to bla-bla-bla the new administration. ”Obama’s first pick: Israeli bla-bla-bla as chief of staff” was the bla-bla-bla headline of November 6, 2008. The controlled press in the United States, however, keeps the American public unaware that Obama’s new chief of staff is an Israeli, with terrorist roots and a sworn loyalty to the state of Bla-bla-bla.

   Förstå mera – läs:

  – – – –

  Eriks kommentar: Konspirationsteorier kan vara lite smålattjo att ta del av. Det blir däremot direkt jobbigt när man är ute och postar sådana både här och där, helt utanför sitt eventuella sammanhang. Känns det som så väsentligt att sprida det budskapet så kan jag rekommendera att man istället skaffar sig en egen blogg. Med ett antal ”bla-bla-bla” och samtliga länkar borttagna så släpper jag ändå igenom detta denna gång. Det kommer jag däremot inte att göra i fortsättningen.

Kommenteringsmöjligheten är avstängd.