Extremt inflytelserik???

Triggad av Oscar Fredrikssons konstaterande att hans blogg (den gamla) är mycket inflytelserik så knappade jag in min bloggadress på inflytande.se. Herrejisses då…. Enligt den siten så är min lilla blogg ”en extremt inflytelserik blogg” och lite mer egobyggande samt fascinerande är att ”endast 0,348% av svenska bloggar är mer inflytelserika”. WOW!

Det vore ju smakens om det verkligen vore på så vis. Då kanske vi hade lyckats få stopp på FRA-lagen, IPRED och annat elände. Kanske hade vi i Centerpartiet fått mycket högre utväxling på vår gröna politik och kanske hade våra småföretagare då fått se lite mer av en politik som verkligen skapar ett utrymme för tillväxt.

Nu ska jag inte vara alltför negativ. Visst har det hänt en hel del som har varit bra under den innevarande mandatperioden. Tusan vet om jag, som centerpartist, ändå är nöjd. Vi har så mycket mer att erbjuda, men då måste vi också våga ta ett steg framåt. Vi ska kanske inte alltid sikta på att vara medgörliga, utan vi måste också markera vårt territorium. Vi måste våga ta fighten inom alliansen för att värna den personliga integriteten. Det räcker nämligen inte med fagert tal inför valet. Vi måste också visa i handling att vi faktiskt verkligen står för något. Gör vi inte det så har vi en mycket, mycket tung valrörelse framför oss.

Jag hoppas att medlemmarna i Västernorrland samt nomineringskommittén ska inse att vi måste unna oss att vara lite obekväma ibland. Jag hoppas att man med detta i åtanke väljer att stödja mig i det kommande provvalet. Jag vill nämligen till Riksdagen för att göra ett jobb och inte en karriär.

Andra intressanta bloggar om: , , ,

8 Replies to “Extremt inflytelserik???”

 1. ”Då kanske vi hade lyckats få stopp på FRA-lagen, IPRED och annat elände.”

  Alternativt är det ett tecken på att inte ens Sveriges inlytelserikaste bloggar klarar av att få eländesvälten att väja.

  Låt oss hoppas att det inte är så.

 2. Jag har formulerat min inställning enligt följande och tror att jag kommer att få med mig fler liberalt sinnade ledamöter när de ser att någon vågar ta striden:

  Jag vill riva upp FRA-lagen och istället införa en lag som uttryckligen förbjuder avlyssning av enskilda individer så länge det inte finns en direkt brottsmisstanke. Beslut om avlyssning skall fattas av domstol i varje enskilt fall och alla former av massavlyssning skall vara otillåten. Samma skydd måste gälla oavsett om man skickar meddelanden per post eller via Internet och ingen skulle komma på tanken att tillåta en statlig myndighet att läsa och lagra kopior av de brev som vi skickar per post.

  Om jag blir vald kommer jag också att rösta nej till Datalagringsdirektivet som kommer att behandlas i riksdagen under kommande mandatperiod. Datalagringsdirektivet innebär krav på att enskilda telefoni- och internetoperatörer ska lagra stora mängder information och detta strider enligt min bedömning mot artikel 8 i Europakonventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna.

  Införandet av Datalagringsdirektivet innebär dessutom stora kostnader för företagen. Kostnader som vi alla får vara med och betala genom dyrare avgifter.

 3. Vad säger du om Åsas uttalande om Telekompaketet:
  – Det är en bra överenskommelse som betyder rättsäkerhet för internetanvändare, säger Åsa Torstensson.

  – Som du ser det kan det ske rättslig prövning någon annanstans än i domstol?

  – Ja

  – Så det ska vara en myndighet som ska avgöra det här?

  – Ja, till exempel.

  Erik, du har nog en del att jobba med i partiet.

 4. @Mats:

  Detta är väl vad lagtextskrivarna har sagt till henne att texten innebär. De ville ha ett visst resultat och gör vad de kan för att få det resultatet som de vill!

  Torstenssons uttalande är väl bara väldigt avslöjande för hennes moral?

Kommenteringsmöjligheten är avstängd.