De rödgröna ♥ SD

Nyligen drev de rödgröna tillsammans med Sverigedemokraterna igenom ett besparingsprogram för regeringskansliet. Detta trots att Mona Sahlin i ett tal för ett år sedan sa:

Därför är beskeden så tydliga från vårt rödgröna regeringsalternativ. Vi ger aldrig Sverigedemokraterna inflytande – aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång! Och det gäller också passivt inflytande.

Det tydliga beskedet framstår idag lika ”tydligt” som sossarnas besked om att riva upp FRA-lagen. Man menar nämligen egentligen tvärtom.

Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet har motionerat om bemanning i demensvården, och detta togs idag upp i socialutskottet. Trots vad man sagt om inflytande för SD så valde idag såväl Socialdemokraterna som Miljöpartiet att ställa sig bakom den SD-märkta motionen.

Är dessa två frågor en signal om vad det nya Socialdemokraterna (post-Sahlin) kommer att stå för? Ja, vad ska vi tro?

Andra intressanta bloggar om: , , , , , ,

7 Replies to “De rödgröna ♥ SD”

  1. Innan någon nu förfasar sig över rubriken så är det kanske bäst att påtala att det visst är ställt på sin spets, men att lämplig sosse gärna får förklara hur partiet egentligen förhåller sig till SD och om man fortfarande kan anse att SD är ett högerparti?

  2. En muslim spränger bomber och det är vi Svenskar som blir övervakade? Vad tusan är det för logik? —-://intedensidan.blubblub.com/2010/12/nasse-sm%C3%A4ller-av-och-s%C3%A4po-f%C3%A5r-en.html

  3. Rickard:
    För det första så missar du helt att kommentera inlägget, och dessutom så tvivlar jag på att Svenskarnas parti är lösningen på vare sig den ena eller den andra problematiken. Att bygga ett samhälle baserat på etnicitet kan i sammanhanget närmast liknas vid ett fullständigt felaktigt sätt för strutsen att köra ner huvudet i sanden. Just den strutsen misstog sanden för stelnad betong.

    Eftersom jag inte har för avsikt att länka till en site med rklam för Svenskarnas parti så fimpar jag din länk. Håller du dig sen saklig så får du gärna kommentera/diskutera här.

  4. Vad du egentligen menar är väl att sossarna alltid ska rösta på alliansförslag eller lägga ner sina röster, så att alliansen, trots att dom är i minoritet ska ha oinskränkt makt. Eran store Ledare uttalade sig om att inte ta i SD med tång, ändå gjorde han sig beroende av dom i partibidragsomröstningen

Kommenteringsmöjligheten är avstängd.