Arkiv

Håller inte med???

I rask takt efter att jag aviserat att jag inte kandiderar för C och att jag inte heller tänker förnya mitt medlemskap så upptäcker jag en närmast fantastisk okunnighet hos så många.

Vi har sannolikt en rejäl utbildningsinsats att göra under valrörelsen. Det handlar inte bara om att vi måste få ut budskapet, utan vi måste nog definiera om vissa diskussioner och begrepp. Åtminstone om vi ska lyckas tala MED våra nytillkomna väljare.

Då jag pratar med politiker och folk i allmänhet så har jag ett flertal gånger fått höra att man respekterar mitt val även om man inte håller med när det gäller vår politik. Tar man sig då tiden att fråga VAD det är man inte håller med om så kommer de mest fantastiska svaren. Det är där vår utbildningsinsats kommer in.

Ett par kommentarer och mina direkta svar. Svar som fått folk att haja till.

”Vi måste ju kunna försvara oss om t.ex. ryssen kommer.”
Nu är det så att vi aldrig har sagt att vi är pacifister eller att vi vill urholka våra försvarsmöjligheter. Det har däremot de senaste regeringarna gjort på ett alldeles utmärkt sätt genom konstanta neddragningar inom försvaret. Lösningen för att vi ska kunna försvara oss är INTE att avlyssna och bevaka den egna befolkningen.

”Musikerna måste kunna försörja sig, och ni vill ju bara att alla ska fildela. Det fattar man ju att det inte funkar.”
Vänta lite nu… Vi vill inte avskaffa upphovsrätten. Vi vill att den ska reformeras så att den inte får så löjeväckande och långt gångna konsekvenser som den nuvarande lagstiftningen gör. Det handlar oftast inte om musikerna, utan den nuvarande lagstiftningen har skapat ett läge där upphovsrätten har blivit en simpel handelsvara. En handelsvara där inte ens majoriteten av aktörerna följer de egna reglerna. Vi vill se en kulturell rikedom och inte någon utarmning av den typ som den nuvarande lagstiftningen leder till. Tvivlar du på mig så kan du väl jämföra nutid med dåtid när det gäller antal nya musikverk som släpps. När hörde du senast någonting nytt i musikväg som inte är baserat på något tävlingsformat där idolbroilers odlas?

Tusan vet om vi inte får inleda valrörelsen med full kraft och fokus på utbildning redan innan julafton. Det här var ju bara ett par exempel.

Andra intressanta bloggar om: , , , , , , ,

8 kommentarer till Håller inte med???

 • emma skriver:

  Garvar lite igenkännande när jag läser ditt inlägg – det har varit ett seriöst stretande med den allmänna bildningen kring var PP är och tycker. Bara att fortsätta streta på, antar jag. Bra argument i alla fall, dom snor jag! 😉

  Btw, lite roligt när jag försökte hitta till dig på twitter, och såg att ditt sista inlägg där handlade om PP… 😉

 • Erik Hultin skriver:

  Hahahahaha… Nå, jag har sagt att jag aldrig ska försöka mig på historieomskrivning. Den principen gäller även om det skulle råka bita mig själv i nosen. 🙂 Därmed så får det ligga kvar som en digital tidskapsel.

 • gurrfield skriver:

  1. Finns inget här som ryssen vill ha. De lär ha fullt upp att återta inflytandet i de forna sovjetrepublikerna i första hand. Där lär kulturella motståndet vara myyyyyycket mindre än vad de skulle stöta på i Sverige.

  2. Det är fritt fram för fans att stödja sina favoritartister. Om de inte är beredda att göra det får de skylla sig själva om de inte kan skapa nytt. Det fildelade materialet funkar som reklam för kreatörernas arbete.

 • Pontus skriver:

  Intressant att fler än jag noterar folks okunnighet. Jag brukar be om tre anledningar mot PP som samtidigt är för det egna partiet, det brukar sluta med att PP vill tillåta fildelning och att PP är emot försvaret och sedan inte så mycket mer. Då brukar jag fråga om de kan lika lite om alla valbara partier och svaret brukar bli nej. Då följer jag upp med en fråga om tre anledningar mot ett parti som är på andra sidan blockgränsen, det brukar bli ungefär likadana blaha-svar där (M är emot allmän sjukvård, S vill bara höja skatterna, FP vill bara satsa på skolan, C är bara för bönderna, V är kommunister, MP vill höja bensinskatten, KD vill bara sänka skatterna), tyvärr är folk rätt obildade och de saknar ofta viljan att lära sig.

 • Rikard skriver:

  Ledsen, men om du saknar ny musik lyssnar du inte på hårdrock. Den scenen lever alldeles utmärkt. Säljer visserligen få skivor men desto fler konserter.

 • Staffan skriver:

  Gurrfield: Sverige har måhända inga direkta naturresurser som inte ryssarna själva har i så pass stora mängder att det behöver sno våra, men vi har ett ganska strategiskt läge när det gäller Östersjön. Till att börja med skulle Gotland vara ganska lägligt placerat om man skulle börja bråka i Baltikum (och framför allt skulle de vara intresserade att hålla NATO borta därifrån), och kontroll över Öresund är rätt viktigt om man tänker transportera Östersjöflottan till Atlanten.

 • Peter Andersson skriver:

  Det sista är enklast att bemöta och blir enklare för varje dag:

  -Tycker du att det verkar vara någon brist på ny musik?
  -Ehhh…
  -Tycker du att det verkar vara någon brist på nya artister?
  -Ehhh…
  -Fildelning har funnits i snart femton år, nästan lika länge som internet, ändå finns det fler artister än någonsin, kolla bara på melodifestivalen, kolla bara på alla idolshower som finns i precis varenda land – det har aldrig släppts så många skivor som nu, det har aldrig funnits så många som tjänat pengar på musik som nu, det enda som har minskat är antalet konstgjort uppblåsta storstjärnor som typ U2 och Madonna, men Lady Gaga bevisar att det fortfarande går att slå igenom på den nivån också.
  -Ehhh…
  -Vi har redan facit, efter femton år med fildelning så har utbudet inte minskat, det har ökat, riktigt mycket dessutom, det har aldrig varit lättare än nu att satsa på att bli artist, de som gnäller är bara gamla artister som vill att allt skall vara som förr, ungefär som Sverigedemokraterna…

 • Pingback: Ryssen kommer

Från Knuff
Smågodis
Creeper
MediaCreeper

Twingly BlogRank
Politik bloggar

Reggad på Commo.se
Hämta Firefox!
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Temperaturen i Härnösand är just nu enligt temperatur.nu.