Att certifiera sig själv…..

I ett normalt läge så ska man naturligtvis inte certifiera sig själv för något…… eller?

Nå, man certifierar sig själv när man tar körkort, flygcertifikat o.s.v., men man sköter i sig inte om kontrollen av det hela. Det enda jag egentligen kan göra är att intyga att jag är integritetscertifierad enligt IC2009 (se högerspalten), och vidare från denna punkt så hoppas jag innerligt att mina läsare och min omgivning vittnar starkt om att jag lever som jag lär.

Rätten till en personlig sfär och alla de övriga lagar/friheter/rättigheter anser jag är absolut grundläggande i ett fritt och demokratiskt samhälle. Det är med andra ord mycket, mycket lätt att brinna intensivt för dessa frågor. Jag har själv brunnit i bloggosfären sedan mitten av 2005, och bara efter någon månad utmejslades just denna typ av frågor till hjärtefrågor för min del.

Det spelar ingen roll om man använder sin telefon, mailar, postar ett kuvert eller står och pratar med någon. Man ska alltid, ALLTID, har rätt att vara fri från statlig övervakning. Det enda undantaget jag kan tänka mig är om man är föremål för en brottsutredning.

Jag kan faktiskt inte ens fatta hur vi plötsligt, i Sverige, tvingas strida för något så simpelt och uppenbart. Det framställs rätt ofta som om allt detta enbart handlar om fildelande ungdomar eller terrorister. Det stämmer naturligtvis inte. Detta berör faktiskt alla. Just det… ALLA! Det som inkräktas på är alla de grundläggande rättigheter vi har i vår kommunikation med pressen, läkaren, advokaten, myndigheterna och inte minst i kommunikationen med varandra. Ska våra folkvalda verkligen vara de som avskaffar dessa rättigheter?

Integritetscertifieringen som CenterUppropet.se/Centerpartiets integritetsnätverk erbjuder är något för alla centerpartistiska politiker, kandidater och politiskt aktiva att ta till sig. Ge principerna bakom certifieringen en chans, läs igenom dom och ställ dig frågan om du inte själv kan certifiera dig. Detta är ett kvalitetsmärke för väljarna.

Listan på integritetscertifierade centerpartister växer just nu.

[tags]politik, samhälle, integritet, centeruppropet, fra, acta, ipred, centerpartiet[/tags]

Svansen som viftar på hunden.

Nej, rubriken är inte felskriven. Det handlar nämligen om hur bakvänt allt har blivit och vilken effekt det uppenbart har fått på den generation medborgare/väljare som är i åldrar under 30 år. Efter genomdrivandet av FRA-lagen för snart ett år sedan så sattes en intensiv debatt igång kring just denna lag. Kritiken var massiv och nådde oanade nivåer. Mitt i allt detta sade statsminister Fredrik Reinfeldt följande bevingade ord:

Alla tjänar på om debatten lägger sig.

Jag vet inte riktigt om man idag anser att debatten har lagt sig om om någon isåfall har tjänat på detta. Jag har svårt att se vem som skulle ha tjänat på det hela, och än mer svårt blir det att se att någon har tjänat på övriga integritetskränkande åtgärder som har genomförts sedan dess.

Att vädja till väljarnas klokskap under en valrörelse för att direkt efter valseger övergå till att ta kommandot över medborgarna illustreras på så vis att det är svansen som har börjat vifta med hunden. Makten skall utgå ifrån folket, och detta får man aldrig glömma. Agerar man utifrån den principen så är det ett normalläge där hunden viftar på svansen. Det är SÅ det SKA vara.

Vad gäller att alla skulle tjäna på att debatten lägger sig så undrar jag verkligen över vem/vilka som räknas som ”alla”. Redan i höstas varnade jag för att den inslagna vägen skulle leda till att det politiska landskapet ritas om i Sverige. Som det ser ut just nu så visar det sig vara en korrekt förutsägelse. Frågan är om det ritas om med en fin blyertspenna eller med en bred, lila spritpenna. Sannolikheten pekar på det senare. Det är så synd att Piratpartiet faktiskt behövs, men samtidigt så måste jag också ärligt säga att det är bra att de finns. Sen att jag kanske inte är politiskt korrekt när jag skriver detta, det bryr jag mig faktiskt inte om. Integritetsfrågorna är så oändligt mycket viktigare än frågan om jag är politiskt korrekt eller ej.

En annan sak som mycket väl kan bli en konsekvens av det hela är att koncept i stil med trogna väljare upphör att finnas. Ser man i en annan riktning så kanske vi istället får ett tvåpartisystem i Sverige med ett rött och ett blått block. Att i det läget kunna påverka någonting överhuvudtaget blir oändligt svårt. Tillhör man inte det ena eller andra blocket så kommer man att betraktas som något av en outsider, oavsett om man har bra poänger eller ej. Är det dit vi vill? Risken då blir att det traditionellt höga valdeltagandet i Sverige kommer att sjunka rejält, vilket i sin tur leder till att mer totalitärt tänkande figurer får allt större armbågsutrymme. Vill vi se en sådan utveckling?

Om inte Centerpartiet och de övriga allianspartierna mycket, mycket snart börjar inse att man är på väg att sjabbla bort en hel generation så vete tusan hur den svenska demokratin kommer att se ut om 10 år. I min hypotetiska kristallkula ser det i sådant fall inte bra ut. Inte bra alls…..

Glädjande nog så har centerpartister nu börjat inse detta och en efter en kommer att dyka upp som integritetscertifierad av CenterUppropet.se. Vi skapar inget perfekt tillstånd den vägen, men det är en bra början.

Inspirerat av:
Isobel Hadley-Kamptz
Joshen
Stefan Mårtensson
P J Anders Linder

[tags]politik, samhälle, integritet, alliansen, demokrati, frihet, riksdagen, regeringen, centerpartiet, piratpartiet[/tags]

CenterUppropet.se lever på nytt

CenterUppropet.se tar fart på nytt. Därtill är vi nödda och tvungna. Denna gång skiljer vi oss en liten smula från de tidigare versionerna. Från att ha varit en protest enbart mot FRA-lagen så är det denna gång snarast en centerpartistisk integritetsväktare. Vi har fått se alltför många allvarliga angrepp på den personliga integriteten de senaste åren, och detta måste få ett slut.

Nytt i denna upplaga av CenterUppropet.se är att vi integritetscertifierar centerpartistiska politiker. Läs mer om detta på CenterUppropet.se, men ha gärna överseende med att det övriga innehållet än så länge är magert. Det ska åtgärdas de närmaste dygnen.

Integritetscertifierade är redan från start följande centerpolitiker: Håkan Larsson (EU-valskandidat), Abir Al-Sahlani (EU-valskandidat) och Jonny Lundin (EU-valskandidat)

[tags]politik, samhälle, centerpartiet, integritet, acta, fra-lagen, centeruppropet, centeruppropet.se, internet[/tags]